MARCA MENORCA RESERVA DE BIOSFERA

Serveis

Els serveis reconeguts amb el segell Menorca Reserva de Biosfera s'adhereixen a criteris específics de sostenibilitat ambiental, social i cultural. Aquests criteris estan recollits en un reglament elaborat per l'Agència Menorca Reserva de Biosfera i el seu compliment es verifica mitjançant auditories personalitzades.
Consulta tots els serveis certificats amb la marca, una aposta responsable i de futur pel desenvolupament sostenible a l'illa.

Restaurant Es Pins

El restaurant Es Pins, del grup Set Hotels, constitueix la prova que a Menorca, a peu de platja, es menja bé, amb producte fresc i local. Cuina especialitzada en peix i arrossos complementada amb receptes de tradició menorquina.

Urbanització Santo Tomas, s/n, 07749 Santo Tomas, Menorca

Hotel s’Estil·let

Aquest acollidor hotel al nucli antic d’Es Migjorn fa homenatge a la tradició sabatera de Menorca, que es deixa veure en recórrer totes les estances d’aquesta casa de poble del 1896 rehabilitada mantenint l’arquitectura i materials tradicionals.

Carrer Major, número 54, Es Migjorn Gran 07749 - Menorca

Seth Port Ciutadella

Testimoni com cap altre de la història recent d’aquesta localitat, es tracta d’un hotel emblemàtic vinculat a la cultura, al patrimoni, a la història i les festes populars de Ciutadella de Menorca.

Passeig Marítim, 36, 07760 Ciutadella de Menorca

Es celleret de Cas Comte

A la Ciutat Noble de Ciutadella, i situada a una sala subterrània del palau de Cas Comte, hi ha aquesta acollidora botiga dedicada a la venda de productes típics de Menorca.

Carrer Major des Born, 6, 07760 Ciutadella de Menorca

Hotel Cristine Bedfor Guest Houses

Cristine Bedfor Guest Houses, al centre de Maó, és una aposta per allò local, i per oferir als seus hostes una estada vinculada al territori, a la seva cultura, a la seva història i gastronomia.

C/ Infanta, 17, 07702 Maó, Menorca

Hotel rural Sant Joan de Binissaida

Sant Joan de Binissaida, a Es Castell, és més que un projecte d’agroturisme. És la recuperació de les arrels històriques de la casa i dels elements etnològics que conten el pas de diferents cultures que han quedat marcades a la pedra menorquina.

Camí de Binissaida, 108, 07720 Es Castell, Menorca

MON Restaurant&Fonda

MON Restaurant & Fonda posa en valor la tradició menorquino-balear per unir-la a l’avantguarda de l’alta cuina. Una exploració dels orígens i les seves influències sustentada en els aliments més nobles de l’illa: verdures i hortalisses de la zona, carn de bestiar local d’alta qualitat i peix del dia.

Paseig Sant Nicolau, 4, 07760, Ciutadella de Menorca

Seth Santo Tomás

El Seth Santo Tomás és un allotjament de la cadena Set Hotels, una cadena que treballa implementant mesures d’eficiència energètica, d’estalvi de recursos hídrics, de reducció de plàstics d’un sol ús i aposta pel producte local en tots els seus establiments. 

Parcel·la H3 Urb. Sant Tomàs, 07749 Es Migjorn Gran

Binissuès

Binissuès preserva i dóna a conèixer els valors que van permetre que Menorca fos declarada Reserva de Biosfera. La seva tradició, la seva cultura, la seva història i la seva riquesa natural es concentren entre els murs i parets d’aquest complex arquitectònic de segle XVIII

Ctra. Maó - Ciutadella km 31,6 - Ferreries

ARTIEM Capri

L’Hotel Capri, al centre de Maó, va ser el primer allotjament d’ARTIEM fundat l’any 1975. Des de llavors, la cadena hotelera no ha aturat de créixer i ha decidit fer-ho apostant fermament per la sostenibilitat.

C/ de Sant Esteve, 8, 07703 Maó, Menorca

El Romero – restauració sostenible

El peix fresc, el marisc i les hortalisses ecològiques i de temporada són l’essència de la proposta gastronòmica de El Romero, que uneix tradició menorquina i avantguarda en una carta maridada amb vins locals i internacionals, orgànics o biodinàmics.

Plaza de la Conquesta, 5, 07701 Maó, Illes Balears

Polaris Menorca

Polaris Menorca és el nom del projecte d’astronomia i ecoturisme d’un incansable aventurer amant de les estrelles, i un homenatge a la Menorca que marca el nord a altres territoris en pro de la sostenibilitat.

Sa cantina de la Vall, Algaiarens, 07760 Ciutadella de Menorca

Sports&Kayak Menorca

Sports&Kayak Menorca és una empresa multiaventura amb seu a Cala Torret, Cala a Porter, Sant Tomàs i al port d’Addaia que treballa per mostrar l’illa de la forma com la veuen els menorquins i les menorquines.

C/ Passeig dels Porxos 19, Cala Torret - Binibeca Nou, Sant Lluís

Paddle Tour Menorca

A les nostres sortides ens agrada transmetre aquesta passió, i els valors que han fet de Menorca una illa que pot presumir del seu estat de conservació. A més, qui rema amb nosaltres també pot contribuir a la seva conservació: no fem servir plàstics, i recollim aquells que trobem en les nostres travessies.

C/Valencia n6 Planta Baixa, Ciutadella

Seth Agamenon

El Seth Agamenon és un hotel situat en el costat sud del port natural de Maó, a la petita localitat des Castell i amb vistes privilegiades a l’Illa del Rei, un dels llocs més emblemàtics i carregats d’història de Menorca.

C/ Agamenón 16, 07720 Es Castell, Menorca, Islas Baleares

HOTEL SES SUCRERES

Un petit hotel de poble al barri antic de Ferreries. L’establiment, una casa senyorial de 1844, va ser rehabilitada amb materials i productes ecològics, i segueix un model energètic sostenible. El localisme i el treball amb entitats, empreses, finques i l’oferta cultural del municipi i de l’illa per donar servei als seus clients són alguns […]

c/ Sant joan 15, 07750, Ferreries

Restaurant Sant Joan de Binissaida

El restaurant de l’hotel rural Sant Joan de Binissaida és la branca gastronòmica del projecte de la família Quintana Seguí en col·laboració amb el grup Ses Forquilles. Un fidel reflex de la gastronomia menorquina i mediterrània amb productes de la finca. 

Camí de Binissaida, 108, 07720 Es Castell, Menorca

ISABEL MARTÍN SINTES GUIA OFICIAL

Guia turística amb més de 20 anys d’experiència que ofereix rutes turístiques articulades al voltant dels valors de la Reserva de Biosfera de Menorca. En la seva oferta inclou aspectes culturals, gastronòmics, arqueològics, d’artesania, art, paisatge, fotografia, astronomia, senderisme, i experiències d’ecoturisme, entre d’altres.  

El Faro de Cala Torret

El Faro de Cala Torret, situat a la costa sud-est de Menorca, és un projecte gastronòmic de dos amics i socis, Benet Guàrdia i Pedro José Sánchez. Junts van decidir reconvertir el projecte anterior en allò que és ara: un restaurant de cuina menorquina i mediterrània.

Sala Albert Camus

La sala és tot un referent cultural de l’illa, i un espai idoni per a la celebració de la cultura: teatre, cinema, música, conferències, cursos i tota mena d’activitats organitzades sota el precepte de la cultura sostenible.

Carrer de Sant Lluís, 58, 07710 Sant Lluís, Menorca

RutasMenorca

Coneix la cultura, la història i el paisatge de Menorca a través del senderisme. RutesMenorca és slow tourism, aprendre a parar per percebre, desaccelerar per conèixer la Menorca que mai apareixerà a les guies turístiques.

ARTIEM Carlos

ARTIEM Carlos és el tercer hotel de l’empresa de serveis hotelers ARTIEM a l’illa, una cadena amb seu a Menorca fundada fa més de 40 anys. Els seus valors i la seva aposta per la sostenibilitat han portat l’empresa a rebre nombroses certificacions per la seva bona gestió ambiental.

Carrer Carles III, 2, 4, 07720 Es Castell

EliteChip

EliteChip presta serveis de control, presa de temps i confecció de resultats a més de 300 esdeveniments esportius i organitza 25 competicions a l’any amb l’objectiu de diferenciar Menorca com a destinació turística esportiva vinculada a la sostenibilitat.

Carrer de Velázquez, 8A, 07760 Ciutadella de Menorca

Es celleret de Maó

La nodrida varietat de productes presents en aquesta botiga provenen de petites finques escollides per la qualitat de les seves elaboracions, per haver sabut mantenir tècniques i receptes, i per conservar el patrimoni immaterial de la gastronomia menorquina.

Carrer de Hannover, 41, 07703 Maó, Illes Balears

HOTEL BOUTIQUE SES BRUIXES

A l’Hotel Ses Bruixes volen cuidar cada detall per garantir que la seva petjada sigui la més petita possible. Sempre es troben en procés de millora i consideren que el confort no està renyit amb la sostenibilitat.

c/ San Fernando, 26, 07702, Maó

Suites del Lago

Suites del Lago és l’hotel cinc estrelles de Lago Resort Menorca, al port esportiu de Cala’n Bosch, Ciutadella. Un ambient exclusiu només per a adults i amb ànima menorquina.

Vía Circunvalación, Parcela nº 5, 07769, Ciudadela de Menorca, Cala'n Bosch

Parapente Biplaza Menorca

Vols en parapent biplaza sense motor, de forma totalment silenciosa i respectuosa amb el medi, gaudint de l’experiència d’estar en l’aire aprofitant els seus corrents ascendents.

Carrer dels Forners i Pastissers, 70, Ciutadella

Villa paraíso

Situada a la urbanització de Sant Tomàs, Villa Paraíso és una vila eficient energèticament i de baix impacte ideal per gaudir de les vacances en harmonia amb l’illa de Menorca.

Urbanització Sant Tomàs, 14 D - Es Migjorn Gran

Casas del Lago

Hotel Casas del Lago és un exclusiu hotel situat al port esportiu de Cala’n Bosch, a Ciutadella. Amb més de 20 anys de trajectòria, està enfocat al visitant adult, a qui ofereix una àmplia oferta de serveis integrats al resort del qual forma part.

Vía Circunvalación, Parcela nº 5, 07769, Ciudadela de Menorca, Cala'n Bosch

Binibeca Diving Menorca

Binibeca Diving és un centre de busseig especialitzat en la Reserva Marina de l’Illa de l’Aire i les coves de Cap d’en Font. Practica un busseig sostenible i responsable amb l’entorn prenent com a base una bona formació dels submarinistes.

Urbanización Cala Torret Local 5, 6, 7, 9 y 12, 07711 Sant Lluís, Menorca

Seth Port Mahón

Ubicat de forma privilegiada amb vistes al port de Maó, és el primer hotel de la cadena hotelera Set Hotels, que avui dia disposa d’un total de nou allotjaments turístics a l’illa i un ambiciós pla de desenvolupament sostenible aplicat a cadascun d’ells.

Av. Fort de l’Eau núm 13, 07701, Maó

Llatinaboats

Llatinaboats compta amb embarcacions amb més d’un segle d’història. Ara permeten transmetre coneixement i història, i viure l’experiència marinera de navegar en una embarcació tradicional.

Passeig Marítim Poeta Gumersind Riera, pantalans blaus, Fornells

Menorca Walking Birds

Menorca Walking Birds posa a la teva disposició guies experts en ornitologia, flora, naturalesa i experimentats senderistes coneixedors dels llocs més recòndits i bells de Menorca, de la seva història i peculiaritats.

HOTEL RURAL MORVEDRA NOU

Morvedra Nou és un hotel rural situat al municipi de Ciutadella que destaca per la seva casa tradicional menorquina, una edificació recuperada del segle XVI. Una finca familiar amb 5 generacions d’història i  terres que encara avui mantenen el seu ús agrícola i ramader.  

Camí de Macarella, km 7, Ciutadella

Es Tast de na Sílvia

Es Tast de na Sílvia és un dels emblemes de la restauració del poble de Ciutadella. Tradició i avantguarda, un engranatge de l’economia circular de l’illa i la millor defensa del producte i la gastronomia de Menorca.

Carrer Santa Clara, 14. Centro històric. 07760, Ciutadella, Menorca.

Hotel Boutique Can Sastre

Visitar Can Sastre es converteix en una dolça i especial experiència. La família Sastre ha volgut conservar el valor familiar de l’edifici respectant els mobles antics, la decoració, les rajoles i fins i tot part de la distribució del que era la casa, proporcionant un ambient càlid i acollidor a tothom que hi entra.

Carrer del Roser, nº5, 07760, Ciutadella

Hotel Rural Biniarroca

Biniarroca és un encantador hotel rural als afores de Sant Lluís. Un antic “lloc” menorquí del s.XVIII reconvertit en allotjament i restaurant gastronòmic que treballa amb criteris d’ecologia i sostenibilitat en tots els seus serveis.

Camí Vell 57, Sant Lluís, Menorca 07710

MenorcAventura

MenorcAventura, és una empresa multiaventura que treballa des de fa 8 anys donant a conèixer alguns dels paratges més espectaculars de la costa sud i nord de l’illa: coves marines, cales d’aigües cristal·lines o impressionants jaciments de la Menorca Talaiòtica.

Av. Central, 99, 07730 Cala En Porter, Alaior (Menorca)

Casa Bonita Menorca

Casa Bonita Menorca és un acollidor Bed and Breakfast situat a Trebalúger, un petit nucli rural al sud-est de l’illa. Un projecte de turisme sostenible on es cuida fins al més mínim detall per fer-te sentir com a casa.

Camí d’es Garrofer 4, Trebelúger, Es Castell 07720 Menorca

ARTIEM Audax

Juntament amb els altres dos hotels de la cadena a Menorca; l’ARTIEM Carlos i l’ARTIEM Capri, l’ARTIEM Audax segueix ambiciosos objectius de desenvolupament sostenible com el projecte ‘Sostenibilitat ARTIEM 8/80’ que consisteix en reduir en vuit anys un 80 per cert de les emissions de CO2 de l’empresa.

Capifort nº6, baixos. 07724, Maó

Hostal Cristine Bedfor Guest Houses

Des de la cuina de producte local i de temporada, a la seva proposta d’activitats, el projecte de Cristine Bedfor Guest Houses busca involucrar el visitant a la vida i l’entorn de l’illa durant tot l’any.

C/ Infanta, 17, 07702 Maó, Menorca

CAVALLS SON ÀNGEL

Rutes eqüestres amb cavall de pura raça menorquina. La seva metodologia de treball, basada en l’aprenentatge natural de l’cavall dins de el grup, és una de les raons per les que el projecte rep la certificació de la marca. Disposa de 45 cavalls en una finca de conreu, bosc i costa de 300 ha.  

Camí d Algaiarens Km 1, 07769, Ciutadella de Menorca

HOTEL HEVRESAC

Hevresac ofereix un producte local, ecològic, de qualitat, i sostenible. Convertint-se en un espai de benestar per als enamorats de la ciutat, amb inquietuds culturals, artístiques o polítiques.

c/San Fernando 1, 07701, Maó

Autos Menorca

Autos Menorca és la primera i més reconeguda empresa rent-a-car de l’illa. Manté la senzilla idea amb què es va crear l’empresa el 1961: donar el servei perquè qui ens visita pugui conèixer l’illa sense problemes. I si n’hi ha, ser-hi.

Avinguda d'Europa, 9 - Polígono industrial, 07714 Maó

Seth 55 Santo Tomás

Un hotel de quatre estrelles superior dissenyat per ser eficient i sostenible. És el més recent de la cadena hotelera Set Hotels. Inaugurat l’any 2018, es va construir tenint en compte la seva integració paisatgística i esdevenint un allotjament amb classificació energètica A.

Parcela ZH11 Urb. Santo Tomás, 07749 Es Migjorn Gran.