Skip to main content

SOBRE RUTASMENORCA

Coneix la cultura, la història i el paisatge de Menorca a través del senderisme. RutesMenorca és slow tourism, aprendre a parar per percebre, desaccelerar per conèixer la Menorca que mai apareixerà a les guies turístiques.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Jutta Vaupel

Impulsora

Per al Ralf i la Jutta l’illa de Menorca és una cosa així com un calidoscopi: com més t’hi acostes més descobreixes. El seu amor per l’illa no va ser a primera vista, sinó a segona vista “i molt més profund”, pels volts dels anys noranta. Des de llavors, fa 30 anys que sorprenen amb les diferents illes que han descobert recorrent a peu senders i camins.

Aquí és on es van conèixer, ja treballant com a guies, i on van decidir instal·lar-se per crear Xauxa Menorca, la llavor de RutasMenorca, el projecte amb què ara donen a conèixer cultura, història i paisatge de Menorca a través del senderisme. Van ser pioners a involucrar el visitant a la vida de l’illa, entrant a les finques agroramaderes amb un format molt més proper al que imperava a l’època. Ara cerquen desestacionalitzar completament la seva oferta i mostrar l’illa que només els residents coneixen, aquella Menorca verda on es respira calma plàcida.

El seu fort és l’slow tourism, aprendre a parar per percebre, desaccelerar per conèixer la Menorca que mai apareixerà a les guies turístiques.

“Menorca permet jugar amb la sorpresa, perquè ningú no compta amb la increïble riquesa de paisatges i nivells en què aprofundir ateses les seves dimensions.”

JUTTA VAUPEL, IMPLUSORA

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Actividad en la naturaleza respetuosa con el entorno

Da a conocer los valores naturales de la Reserva de Biosfera de Menorca poniendo el foco en la conservación, y fomenta actividades de naturaleza que incorporan prácticas respetuosas con el entorno.

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Mirada del Toro 71 – Es Mercadal

Connectau