Skip to main content

SOBRE ARTIEM CARLOS

ARTIEM Carlos és el tercer hotel de l’empresa de serveis hotelers ARTIEM a l’illa, una cadena amb seu a Menorca fundada fa més de 40 anys. Els seus valors i la seva aposta per la sostenibilitat han portat l’empresa a rebre nombroses certificacions per la seva bona gestió ambiental.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Guiem Sintes

Director de qualitat i medi ambient

ARTIEM Carlos, amb vistes al port de Cales Fonts, és el tercer hotel de l’empresa de serveis hotelers ARTIEM, una cadena amb seu a Menorca fundada fa més de 40 anys. Els seus valors i la seva aposta clara per la sostenibilitat han portat l’empresa a rebre nombroses certificacions relacionades amb la gestió ambiental a escala internacional.

Guiem Sintes,  director de Qualitat i Medi Ambient de la cadena, explica que treballar per  a la sostenibilitat no és només una responsabilitat social, sinó que els fa ser més competitius. Entre els seus projectes, destaca ‘Sostenibilitat ARTIEM 8/80’ que consisteix en reduir en 8 anys un 80 per cent de les emissions de CO2 . ARTIEM és la primera cadena hotelera d’Europa i tercera del  món en obtenir la certificació BCorp pel seus alts estàndards en termes d’acompliment social i ambiental, transparència i responsabilitat empresarial.

A l’ARTIEM Carlos, una de les accions més ambicioses serà la instal·lació de l’equip de dessalinització d’aigua de la mar per generar la totalitat d’aigua necessària per cobrir les necessitats de l’establiment. D’aquesta manera, Artiem treballa per convertir-se en líders amb un model innovador d’allotjament, centrat en el benestar de les persones i en el compromís amb la prosperitat sostenible i l’impacte positiu en l’entorn.

“Per a Artiem la sostenibilitat significa aconseguir l’harmonia entre els seus tres pilars: el social, el mediambiental i l’econòmic.”

GUIEM SINTES, DIRECTOR DE QUALITAT I MEDI AMBIENT D’ARTIEM

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Reducció de residus

Incorpora pràctiques de planificació per reduir el consum de recursos i la generació de residus, amb especial atenció a la reducció de residus plàstics, fomentant la reutilització i l’ús d’alternatives no contaminants, el compostatge i la reducció del malbaratament d’aliments.

Consum eficient d'aigua

L’aigua a Menorca és un recurs escàs. L’empresa ha incorporat sistemes d’estalvi d’aigua, fa un ús eficient dels recursos hídrics i ha reduït l’empremta hídrica de la seva activitat.

Consum eficient d'energia

Aposta per un model energètic basat en la reducció de les emissions contaminants mitjançant la reducció del consum energètic, l’obtenció d’energia de fonts renovables i el seu ús de manera eficient.

ALTRES CERTIFICACIONS

A més del segell Marca Menorca Reserva de Biosfera, aquesta empresa compta amb les següents garanties:

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Carrer Carles III, 2, 4 – 07720 Es Castell

Connectau