Skip to main content

SOBRE BINISSUÈS

Binissuès preserva i dóna a conèixer els valors que van permetre que Menorca fos declarada Reserva de Biosfera. La seva tradició, la seva cultura, la seva història i la seva riquesa natural es concentren entre els murs i parets d’aquest complex arquitectònic de segle XVIII.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Rafel Seguí

Gerent

Binissuès preserva i dóna a conèixer els valors que van permetre que Menorca fos declarada Reserva de Biosfera. La seva tradició, la seva cultura, la seva història i la seva riquesa natural es concentren entre els murs i parets d’aquest complex arquitectònic de segle XVIII de la família Salort, i que integra una casa senyorial, una casa pagesa, una col·lecció etnològica i el Museu de Ciències Naturals de Menorca, una espectacular col·lecció de més de 8.000 espècies diferents de l’illa i de tot el món.

Els seus espais i les escenificacions en viu ofereixen un viatge al passat que permet conèixer com es vivia i treballava antigament a Menorca, les elaboracions tradicionals, els estris del camp, les pràctiques rurals… Però no només al passat, ja que el visitant descobreix que tot aquest patrimoni cultural encara es conserva a l’illa, i que el formatge es continua fent igual, les barreres menorquines es fabriquen dia a dia o que l’ofici de paredador existeix actualment. La gastronomia local i els tours de cel nocturn completen aquesta experiència de reviure Menorca en un dia.

“El nostre objectiu és apropar el visitant a l’essència de la Menorca més rural en una experiència autèntica per a tota la família, plena d’història, cultura i tradició, en un entorn de gran valor ecològic i mediambiental.”

RAFEL SEGUÍ, GERENT

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Races autòctones

Menorca té un patrimoni molt ric de races de bestiar autòcton, com ara la vaca vermella menorquina, la gallina o l’ovella de Menorca. Conservar aquestes races que estan ben adaptades a les condicions del nostre medi és una aposta clara per la sostenibilitat.

Benestar animal

El benestar animal constitueix un eix prioritari en l’activitat i presta especial atenció a les condicions de vida i el desenvolupament normal dels animals amb què fa feina, de manera que incorpora un component ètic als productes generats.

Patrimoni i Cultura local

Aposta per la preservació del patrimoni cultural de Menorca, respectant i fomentant les diferents formes d’expressió i l’activitat dels practicants.

ALTRES CERTIFICACIONS

A més del segell Marca Menorca Reserva de Biosfera, aquesta empresa compta amb les següents garanties:

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Ctra. Maó – Ciutadella km 31,6 – Ferreries

Connectau