Skip to main content

SOBRE ARTIEM CAPRI

L’Hotel Capri, al centre de Maó, va ser el primer allotjament d’ARTIEM fundat l’any 1975. Des de llavors, la cadena hotelera no ha aturat de créixer i ha decidit fer-ho apostant fermament per la sostenibilitat.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Guiem Sintes

Director de qualitat i medi ambient

A dia d’avui, la cadena hotelera ARTIEM compta amb cinc hotels, tres dels quals són a Menorca, on també hi tenen la seva seu i els seus orígens, fet que aporta a l’empresa una identitat natural i de caràcter mediterrani. L’Hotel Capri, al centre de Maó, va ser el primer allotjament d’ARTIEM fundat l’any 1975. Des de llavors, la cadena hotelera no ha aturat de créixer i ha decidit fer-ho apostant fermament per la sostenibilitat que entén com “l’harmonia dels seus tres eixos: el social, el mediambiental i l’econòmic”.

Guiem Sintes, director de Qualitat i Medi Ambient de la cadena, assegura que “la sostenibilitat és un camí imparable i cal veure-la com una oportunitat”. Així, l’empresa desenvolupa diferents projectes per limitar el consum energètic i disminuir la petjada de carboni. Destaca el seu objectiu ‘Sostenibilitat ARTIEM 8/80’ que consisteix en reduir en vuit anys un 80 per cert de les emissions de CO2

ARTIEM es la primera cadena hotelera d’Europa i tercera del  món en obtenir la certificació BCorppel seus alts estàndards en termes d’acompliment social i ambiental, transparència i responsabilitat empresarial.

“Treballar per a la sostenibilitat no és només una responsabilitat social com a empresa, sinó que ens fa ser més competitius.”

GUIEM SINTES, DIRECTOR DE QUALITAT I MEDI AMBIENT D’ARTIEM

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Reducció de residus

Incorpora pràctiques de planificació per reduir el consum de recursos i la generació de residus, amb especial atenció a la reducció de residus plàstics, fomentant la reutilització i l’ús d’alternatives no contaminants, el compostatge i la reducció del malbaratament d’aliments.

Consum eficient d'aigua

L’aigua a Menorca és un recurs escàs. L’empresa ha incorporat sistemes d’estalvi d’aigua, fa un ús eficient dels recursos hídrics i ha reduït l’empremta hídrica de la seva activitat.

Consum eficient d'energia

Aposta per un model energètic basat en la reducció de les emissions contaminants mitjançant la reducció del consum energètic, l’obtenció d’energia de fonts renovables i el seu ús de manera eficient.

ALTRES CERTIFICACIONS

A més del segell Marca Menorca Reserva de Biosfera, aquesta empresa compta amb les següents garanties:

Contactau

Visitau-nos

Adreça

C/ de Sant Esteve, 8 – 07703 Maó

Connectau