Skip to main content

SOBRE CARN BINI AUMAIA

Bini Aumaia és una finca familiar de 100 hectàrees situada al vessant del Monte Toro, el punt més elevat de Menorca, que s’hi dedica a la cria i engreix de vaca càrnica des de fa més de 10 anys.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Gabi Arguimbau

Impulsor

Bini Aumaia és una finca familiar de 100 hectàrees a poc menys d’un quilòmetre des Mercadal. Una casa rural i diverses parcel·les de verdes pastures conformen aquesta explotació ramadera situada al vessant del Monte Toro, el punt més elevat de Menorca. És aquí on en Gabi i en Joan porten gairebé 10 anys dedicant-se a la cria i engreix de vaca càrnica.

Setanta vaques nodrisses pasturen lliurement durant tot l’any als terrenys familiars amb les seves cries, que compleixen una lactància de 7 mesos alimentant-se del calostre de la mare. La seva cura i alimentació, amb pastura, gra i palla de la finca, són la clau per a l’obtenció d’una carn de vedella molt gustosa i de gran qualitat.

Però la feina que es realitza a Bini Aumaia no només ens proporciona un producte diferenciat, amb l’aval i segell de benestar animal, sinó que és una de les activitats que ha configurat el paisatge tradicional de Menorca i que permet conservar els seus valors naturals i culturals. Consumir un producte amb valor afegit com aquest és contribuir a la protecció de l’illa i la seva forma de vida associada.

“Cercam el benestar animal en tot el cicle productiu: bona alimentació, bon allotjament, bon estat de salut i amplis espais de pastura. Tot plegat reverteix en la qualitat del producte y és una garantia per als consumidors.”

GABI ARGUIMBAU, IMPULSOR

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Benestar animal

El benestar animal constitueix un eix prioritari en l’activitat i presta especial atenció a les condicions de vida i el desenvolupament normal dels animals amb què fa feina, de manera que incorpora un component ètic als productes generats.

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Urbanització Bini Aumaia – 07740 Es Mercadal