Skip to main content

SOBRE HAUSER & WIRTH MENORCA

Hauser & Wirth és una prestigiada galeria d’art fundada fa més de 30 anys a Zuric que representa alguns dels artistes moderns i contemporanis més importants del món. Un lloc de trobada entre l’art i la cultura, la preservació del patrimoni i les experiències educatives que han situat l’illa de Menorca en el panorama internacional de l’art contemporani.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Mar Rescalvo Pons

Directora de Hauser & Wirth Menorca

Hauser & Wirth és una prestigiada galeria d’art fundada fa més de 30 anys a Zuric per Ursula Hauser, Manuela i Iwan Wirth, i que representa alguns dels artistes moderns i contemporanis més importants del món. Compta amb seus a Nova York, Los Angeles, Londres, Somerset o Honk Kong, i des del 2021 també a Menorca, concretament a l’Illa del Rei, en un complex situat al costat de l’històric hospital naval.

La seva arribada no va passar desapercebuda, tant pel calibre de les exposicions com per la filosofia d’aquest nou centre artístic a Menorca, un lloc de trobada entre l’art i la cultura, la preservació del patrimoni i les experiències educatives que han situat l’illa de Menorca en el panorama internacional de l’art contemporani.

Al llarg de vuit renovades galeries rehabilitades per l’arquitecte Luis Laplace i els menorquins Miguel Sintes, Minerva Sánchez i Bià Garriga, Hauser & Wirth Menorca ja ha allotjat obres d’artistes de renom com Mark Bradford, Christina Quarles o Rashid Johnson. I el jardí, concebut pel paisatgista Piet Oudolf, acull, entre plantes autòctones i varietats adaptades al clima mediterrani, escultures d’Eduardo Chillida, Joan Miró o Paul McCarthy, entre d’altres. Tot això en un complex del segle XVIII de més de 1.500 m² i la reconstrucció del qual, realitzada sota elevats estàndards de conservació i sostenibilitat, els ha valgut el Premi Europeu de Patrimoni de la Comissió Europea, juntament amb la Fundació Hospital de l’Illa del Rei.

I és que el compromís amb la conservació de l’entorn és un dels trets distintius de Hauser & Wirth Menorca. El seu pla de sostenibilitat inclou des del proveïment d’energia amb renovables i la recollida d’aigua de pluja per al reg, a la realització de pressupostos de carboni de totes les exposicions, el treball amb proveïdors locals, l’eliminació de plàstics o un compromís de reducció d’emissions del 50% per al 2030. A més, col·labora amb el GOB Menorca i Menorca Preservation per a, entre d’altres, la conservació de la subespècie de sargantana balear que habita l’illa.

L’altra pota d’aquest projecte és la vinculació amb la cultura local i la població de l’illa. Cada iniciativa de Hauser & Wirth Menorca cerca aquesta connexió a través de tallers, xerrades o projeccions amb la participació dels artistes convidats. A més, compten amb un ampli programa educatiu per apropar l’art a nous públics, en el qual ja han col·laborat amb entitats de l’illa com l’Institut Menorquí d’Estudis, el festival Pedra Viva, Es Claustre, les Trobades Mediterrànies Albert Camus o la Fundació Menorquina de l’Òpera.

“Hauser & Wirth Menorca vol ser un punt de trobada per a l’art i la cultura, d’arreu i local.”

MAR RESCALVO PONS, DIRECTORA DE HAUSER & WIRTH

 

Fotografies: Daniel Schäfer

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Patrimoni i Cultura local

Aposta per la preservació del patrimoni cultural de Menorca, respectant i fomentant les diferents formes d’expressió i l’activitat dels practicants.

Reducció de residus

Incorpora pràctiques de planificació per reduir el consum de recursos i la generació de residus, amb especial atenció a la reducció de residus plàstics, fomentant la reutilització i l’ús d’alternatives no contaminants, el compostatge i la reducció del malbaratament d’aliments.

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Illa del Rei, S/N, 07700, Maó, Menorca

Connectau