Skip to main content

SOBRE SALA ALBERT CAMUS

La sala és tot un referent cultural de l’illa, i un espai idoni per a la celebració de la cultura: teatre, cinema, música, conferències, cursos i tota mena d’activitats organitzades sota el precepte de la cultura sostenible.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Débora Marquès

Regidora de Cultura i Sostenibilitat

És el primer equipament cultural de l’illa en ser reconegut amb el segell de compromís amb la sostenibilitat. La sala Albert Camus de Sant Lluís és tot un referent cultural de l’illa, i un espai idoni per a la celebració de la cultura: teatre, cinema, música, conferències, cursos i tota mena d’activitats organitzades sota el precepte de la cultura sostenible.

La sala pren el nom del Premi Nobel Albert Camus per la família materna de l’escriptor, que era de Sant Lluís. Concretament, la seva àvia, Catalina Cardona. Situada al vell mig del poble, està construïda al solar on s’aixecava el «Teatro Nuevo», inaugurat l’any 1910. Després seria adquirit per l’Ajuntament, que va mantenir l’ús cultural del nou edifici construït el 2014.

La Sala Albert Camus és un espai polivalent i versàtil, i amb diversitat d’espais. Acull entre 15 i 30 espectacles per temporada, i és oberta tant a companyies d’artistes emergents com professionals. El poble se la sent seva, per això és alhora l’espai per organitzar els grans esdeveniments a Sant Lluís. Un espai viu per a la cultura conscient de l’equilibri necessari entre el medi i l’acció humana.

“Entenem la cultura com una eina essencial per a fer de la sostenibilitat un eix d’acció transversal, i per tant, creiem necessari que les instal·lacions on neix i es difón la cultura també puguin ser reconegudes amb aquesta marca, que té tant de reconeixement com d’exigència.”

DÉBORA MARQUÈS, REGIDORA DE CULTURA I SOSTENIBILITAT DE L’AJUNTAMENT DE SANT LLUÍS

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Reducció de residus

Incorpora pràctiques de planificació per reduir el consum de recursos i la generació de residus, amb especial atenció a la reducció de residus plàstics, fomentant la reutilització i l’ús d’alternatives no contaminants, el compostatge i la reducció del malbaratament d’aliments.

Patrimoni i Cultura local

Aposta per la preservació del patrimoni cultural de Menorca, respectant i fomentant les diferents formes d’expressió i l’activitat dels practicants.

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Carrer de Sant Lluís, 58 – Sant Lluís

Connectau