Skip to main content

SOBRE IOGURT ARTESÀ LLURIACH

El iogurt de Lluriach s’elabora amb la llet acabada de munyir obtinguda exclusivament de les seves vaques. La seva producció es realitza de forma artesanal, utilitzant calors residuals del procés de pasteurització. Realitza venda directa a la finca y a altres establiments. Envasos retornables.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Catalina Allès

Madona de Lluriach

Na Nina i en Joan pertanyen a la cinquena generació de pagesos de Lluriach, una de les finques agrícoles i ramaderes més antigues de l’illa. La seva família ja treballava aquestes terres quan a Menorca el blat era la sembra més estesa. Amb la transformació dels cultius i el pas a la ramaderia de vaca lletera va venir la producció del formatge Denominació d’Origen Mahón-Menorca, que des de fa generacions s’elabora a la finca de forma artesanal. Ara també elaboren un dels millors iogurts artesans de l’illa.

El iogurt de Lluriach s’elabora amb la llet acabada de munyir obtinguda exclusivament de les seves vaques. La seva producció es realitza de forma artesanal, sense fermentadora, utilitzant calors residuals del procés de pasteurització. L’envàs i l’etiquetatge són 100% reutilitzables i reciclables, ja que s’ha recuperat la pràctica de la devolució en els establiments de venda. Només has de tornar a la botiga de confiança per retornar els pots de vidre i emportar-te més iogurt amb el preu de l’envàs descomptat. La neteja de maquinària i envasos es realitza amb productes biodegradables.

“Elabor iogurt artesanal des de fa molts anys. Un dia vam decidir comercialitzar-lo recuperant la pràctica de devolució d’envasos a botiga.”

CATALINA ALLÈS PONS, MADONA DE LLURIACH

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Bones pràctiques agràries

Incorpora la sostenibilitat a les pràctiques i mitjans de producció agrària aplicant agricultura ecològica, agricultura regenerativa, acords de custòdia agrària o pràctiques tradicionals, i cultiva productes d’alta qualitat que conserven el medi en què es produeixen.

Ús de producte de proximitat

Utilitza producte local i de proximitat en la seva oferta i elaboracions i prioritza el producte procedent d’explotacions i pesqueries que implementen pràctiques respectuoses amb el medi.

ALTRES CERTIFICACIONS

A més del segell Marca Menorca Reserva de Biosfera, aquesta empresa compta amb les següents garanties:

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Camí de Tramuntana s/n – 07740 Es Mercadal

Connectau