Skip to main content

SOBRE BE DE RUMA

Be de Ruma és el segell amb el qual es comercialitza la carn ecològica de be criat a les finques de Ruma Nou i Sant Josep, a Ferreries.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Josep Barber

Pagès de Ruma Nou i Sant Josep

Be de Ruma és el segell amb el qual es comercialitza la carn ecològica de be criat a les finques de Ruma Nou i Sant Josep, a Ferreries. El projecte neix el 2001 quan decideixen passar de la llet de vaca a la carn d’oví i adaptar així la seva producció a les condicions del terreny: 150 ha de muntanya i costa amb certificació d’agricultura i ramaderia ecològica, i una de les primeres grans explotacions de l’illa en obtenir aquesta certificació. La seva aposta per un sistema d’explotació sostenible permet garantir la conservació de la biodiversitat i valors naturals de la finca, i obtenir una pastura d’alta qualitat, un dels pilars sobre el qual se sustenta la seva feina.

L’altre pilar és la cria i millora del bestiar oví des de fa gairebé 20 anys. Entre els principals artífexs es troba el pagès, en Pito Barber, nascut a la mateixa finca de Sant Josep i que dedica tota una vida a la cura d’aquestes terres. El resultat, una de les carns ecològiques de be de millor qualitat de Menorca.

“Cercam criar el millor be del món amb el màxim respecte pel paisatge i la natura, en amplis espais de pastura i agricultura ecològica”

JOSEP BARBER CAPÓ, PAGÈS DE RUMA NOU I SANT JOSEP

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Bones pràctiques agràries

Incorpora la sostenibilitat a les pràctiques i mitjans de producció agrària aplicant agricultura ecològica, agricultura regenerativa, acords de custòdia agrària o pràctiques tradicionals, i cultiva productes d’alta qualitat que conserven el medi en què es produeixen.

Benestar animal

El benestar animal constitueix un eix prioritari en l’activitat i presta especial atenció a les condicions de vida i el desenvolupament normal dels animals amb què fa feina, de manera que incorpora un component ètic als productes generats.

ALTRES CERTIFICACIONS

A més del segell Marca Menorca Reserva de Biosfera, aquesta empresa compta amb les següents garanties:

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Camí de Ruma s/n – 07750 Ferreries