Skip to main content

SOBRE HORTA BINISSAIDA DES BARRACONS

El projecte de Binissaida dels Barracons és un dels més innovadors de Menorca en matèria d’agricultura ecològica i regenerativa. Un petit laboratori de transició agrícola, trobades i formació. On es vol crear salut, mediambient, i una nova generació de pagesos feliços.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Patrick de la Chesnais

Impulsora

De petit format i discret, el projecte de Binissaida dels Barracons és un dels més innovadors de Menorca en matèria d’agricultura ecològica i regenerativa. Patrick de la Chesnais va comprar aquest lloc abandonat fa quatre anys i l’ha reconvertit en un model exemplar de finca sostenible.

L’hort de Binissaida dels Barracons té poc més de 5.000 men els quals hi treballen na Lola i en Francisco cultivant hortalisses a través d’un sistema d’horta biointensiva. Un mètode que permet tenir produccions més altes en menys espai. Els resultats són beneficiosos tant per la millora de la fertilitat del sòl com pel que fa a la qualitat dels productes; més sans i nutritius.

La producció d’hortalisses ecològiques de Binissaida dels Barracons està enfocada a l’autoconsum i a una comercialització en cistelles o bé a restaurants d’alta cuina. Sempre cercant la millor qualitat del producte i potenciant les varietats locals. Si visitau Binissaida dels Barracons, en Patrick us portarà a fer una visita del procés productiu de la finca i dels aliments que us podeu endur a casa.

“Binissaida dels Barracons és un petit laboratori de transició agrícola, trobades i formació. On es vol crear salut, medi ambient, i una nova generació de pagesos feliços.”

PATRICK DE LA CHESNAIS

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Bones pràctiques agràries

Incorpora la sostenibilitat a les pràctiques i mitjans de producció agrària aplicant agricultura ecològica, agricultura regenerativa, acords de custòdia agrària o pràctiques tradicionals, i cultiva productes d’alta qualitat que conserven el medi en què es produeixen.

ALTRES CERTIFICACIONS

A més del segell Marca Menorca Reserva de Biosfera, aquesta empresa compta amb les següents garanties:

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Es barracons, 111. Camí de Binissaida – Es Castell

Connectau