Skip to main content

SOBRE HOTEL RURAL BINIARROCA

Biniarroca és un encantador hotel rural als afores de Sant Lluís. Un antic “lloc” menorquí del s.XVIII reconvertit en allotjament i restaurant gastronòmic que treballa amb criteris d’ecologia i sostenibilitat en tots els seus serveis.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Sheelagh Ratliff i Núria Sintes

Propietària i Directora de l’Hotel Rural Biniarroca

Biniarroca és un encantador hotel rural als afores de Sant Lluís. L’edifici va ser en els seus orígens el que a Menorca s’anomena un “lloc”, una antiga casa de camp del s. XVIII dedicada a la ramaderia i l’agricultura. Als 90, Sheelagh Ratliff, abans dedicada a la moda a Londres, decideix reconvertir l’espai en un allotjament rural mantenint la seva arquitectura tradicional menorquina. Amb ella treballa Núria Sintes, la directora de l’hotel, i que ha viscut pràcticament tota la seva vida lligada a la casa.

L’hotel disposa de 18 habitacions, un restaurant gastronòmic i un jardí amb dues piscines. Un espai dissenyat per viure-hi i desconnectar gaudint de l’essència més rústica i amb les comoditats més modernes, i gestionat per un equip internacional de persones que fa més de 17 anys que treballen juntes.

Aquesta petita família ha aconseguit crear un projecte sostenible en sentit transversal. Entre altres aspectes, la casa s’autoabasteix amb 100 plaques fotovoltaiques i integra l’ús eficient d’energia i aigua a totes les instal·lacions. Han prescindit del plàstic i tenen un hort ecològic per a consum del restaurant amb producte local. El jardí, de plantes autòctones, s’adoba amb compost elaborat a la finca i ja es treballa al sistema tradicional de recollida d’aigües pluvials.

“Cercam generar un impacte positiu a nivell mediambiental, social i econòmic, que es tradueix en oferir un retorn a través de l’activitat de l’hotel i del restaurant a la vegada que propiciam un apropament a allò autènticament menorquí per a qui ens visita.”

SHEELAGH RATLIFF I NÚRIA SINTES, PROPIETÀRIA I DIRECTORA DE L’HOTEL RURAL BINIARROCA

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Ús de producte de proximitat

Utilitza producte local i de proximitat en la seva oferta i elaboracions i prioritza el producte procedent d’explotacions i pesqueries que implementen pràctiques respectuoses amb el medi.

Consum eficient d'energia

Aposta per un model energètic basat en la reducció de les emissions contaminants mitjançant la reducció del consum energètic, l’obtenció d’energia de fonts renovables i el seu ús de manera eficient.

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Camí Vell 57 – 07710 Sant Lluís

Connectau