Skip to main content

SOBRE MON RESTAURANT & FONDA

MON Restaurant & Fonda posa en valor la tradició menorquino-balear per unir-la a l’avantguarda de l’alta cuina. Una exploració dels orígens i les seves influències sustentada en els aliments més nobles de l’illa: verdures i hortalisses de la zona, carn de bestiar local d’alta qualitat i peix del dia.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Felip Llufriu

Director

Les antigues fondes eren un lloc a què el viatger arribava per menjar i descansar bé. Sense sumptuositats, familiar i proper, i amb el menjar del dia elaborat amb allò que produís la terra en temporada. Però, sobretot, ben fet i arrelat a la cultura i al territori. MON Restaurant & Fonda, del reconegut xef menorquí Felip Llufriu, recull aquest terme per descriure la filosofia d’aquesta acollidora casa de menjars al nucli antic de Ciutadella. Un restaurant senzill i petit, de proposta personal, en el qual els comensals, a més de gaudir d’una oferta gastronòmica única, poden allotjar-se en les 8 habitacions d’aquesta antiga casa senyorial menorquina d’estil déco de la qual han sabut conservar la seva essència.

MON Restaurant & Fonda neix el 2014 quan, després d’anys de treball i desenvolupament en els millors restaurants de país i del món, Felip Llufriu torna a la seva Ciutadella natal per emprendre un projecte de recuperació de la memòria gastronòmica de l’illa. Aquest restaurant posa en valor la tradició menorquino-balear per unir-la a l’avantguarda de l’alta cuina. Una exploració dels orígens i les seves influències sustentada en els aliments més nobles de l’illa: verdures i hortalisses de la zona, carn de bestiar local d’alta qualitat i peix del dia.

“Fugim del concepte clàssic d’un hotel de serveis i apostam per la senzillesa que hi ha darrere el concepte de fonda: gastronomia, benestar i descans.”

FELIP LLUFRIU

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Ús de producte de proximitat

Utilitza producte local i de proximitat en la seva oferta i elaboracions i prioritza el producte procedent d’explotacions i pesqueries que implementen pràctiques respectuoses amb el medi.

Receptes i gastronomia tradicional

Fa ús del receptari i del coneixement gastronòmic tradicional de Menorca i preserva els sabors, els plats i les pràctiques culinàries ancestrals transmeses a l’illa de generació en generació.

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Paseig Sant Nicolau, 4 – Ciutadella de Menorca

Connectau