Skip to main content

SOBRE EL FARO DE CALA TORRET

El Faro de Cala Torret, situat a la costa sud-est de Menorca, és un projecte gastronòmic de dos amics i socis, Benet Guàrdia i Pedro José Sánchez. Junts van decidir reconvertir el projecte anterior en allò que és ara: un restaurant de cuina menorquina i mediterrània.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Benet Guàrdia i Pedro José Sánchez

Directors

El Faro de Cala Torret, situat a la costa sud-est de Menorca, és un projecte gastronòmic de dos amics i socis, Benet Guàrdia i Pedro José Sánchez. Junts van decidir reconvertir el projecte anterior en allò que és ara: un restaurant de cuina menorquina i mediterrània.

Des de la seva espectacular terrassa amb vistes a la mar, es degusta tradició amb producte local i de km0, una combinació que porta a la taula del comensal receptes recuperades com l’oliagua, els perols o el calamar farcit a la menorquina, sense oblidar la llagosta, arrossos, carn local i bon peix i marisc. Se serveixen de proveïdors integrats a Agroxerxa o Sa Cooperativa del Camp, entre d’altres, i de la destresa culinària de dos bons professionals: Lluís Montiel, menorquí, antic cuiner de l’enyorat restaurant Rocamar, i Ricardo Estévez, gallec, especialista en l’elaboració d’arrossos i, com no!, del pop a la gallega.

Paral·lelament a la seva tasca gastronòmica, El Faro de Cala Torret fa una aposta decidida per minimitzar l’impacte mediambiental i fer un ús eficient de l’energia. A més de la marca, el projecte compta amb el distintiu “Plastic Free”, per haver reduït els plàstics d’un sol ús en un 80%, i disposa també d’un modern i eficient sistema de tractament de l’aigua que els hi ha permès eliminar totes les ampolles de plàstic. Recentment, han instal·lat 20 plaques solars, per produir energia verda i contribuir a reduir l’escalfament global.

“Al Faro valorem el producte local. La nostra és una proposta gastronòmica on es promou l’autenticitat, la senzillesa i la tradició, i no tant la sofisticació.”

BENET GUÀRDIA I PEDRO JOSÉ SÁNCHEZ

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Ús de producte de proximitat

Utilitza producte local i de proximitat en la seva oferta i elaboracions i prioritza el producte procedent d’explotacions i pesqueries que implementen pràctiques respectuoses amb el medi.

Receptes i gastronomia tradicional

Fa ús del receptari i del coneixement gastronòmic tradicional de Menorca i preserva els sabors, els plats i les pràctiques culinàries ancestrals transmeses a l’illa de generació en generació.

Consum eficient d'energia

Aposta per un model energètic basat en la reducció de les emissions contaminants mitjançant la reducció del consum energètic, l’obtenció d’energia de fonts renovables i el seu ús de manera eficient.

ALTRES CERTIFICACIONS

A més del segell Marca Menorca Reserva de Biosfera, aquesta empresa compta amb les següents garanties:

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Carrer de ses Cranques s/n – Cala Torret (Binibeca)

Connectau