Skip to main content

SOBRE NURARQ

Nurarq és un projecte d’arqueologia i gestió cultural impulsat per dues arqueòlogues i divulgadores que treballen per donar a conèixer el patrimoni arqueològic de Menorca en connexió amb el seu cel nocturn d’una forma divertida i original.

.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Irene Riudavets i Cristina Bravo

Impulsores

Nurarq és un projecte d’arqueologia i gestió cultural nascut el 2016 impulsat per les arqueòlogues i divulgadores Irene Riudavets i Cristina Bravo. Comencen a treballar juntes un any abans, en un projecte de investigació a l’excavació arqueològica de Sa Cudia Cremada, a Maó. És aleshores quan decideixen combinar l’estudi arqueològic amb la difusió de la història i el patrimoni cultural de Menorca i de tot el coneixement que generen a través del seu treball com a arqueòlogues.

S’hi llancen proposant experiències pioneres d’allò més original: visites teatralitzades de recreació històrica a jaciments, tasts de vi romà, monòlegs teatrals històrics o visites nocturnes de lluna plena. Després de 6 anys de treball, i després d’haver gestionat durant 5 d’ells el poblat talaiòtic de Tollalba d’en Salort, continuen fent camí en aquesta nova fase amb més experiències, com l’ampli ventall d’activitats d’interpretació del cel nocturn i arqueoastronomia després certificar-se com a monitores Starlight.

No hi ha millor manera de conèixer la Menorca Talaiòtica que amb Nurarq.

“Menorca és un museu a l’aire lliure, amb una de les densitats de jaciments més grans d’Europa i elements únics al món. La nostra feina consisteix d’alguna manera en posar en valor l’arqueologia de Menorca en connexió amb el cel nocturn.”

IRENE RIUDAVETS I CRISTINA BRAVO, IMPULSORES

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Activitat a la natura respectuosa amb l'entorn

Dona a conèixer els valors naturals de la reserva de biosfera de Menorca posant el focus en la conservació, i fomenta activitats de naturalesa que incorporen pràctiques respectuoses amb l’entorn.

Patrimoni i Cultura local

Aposta per la preservació del patrimoni cultural de Menorca, respectant i fomentant les diferents formes d’expressió i l’activitat dels practicants.

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Menorca

Connectau