Skip to main content

SOBRE POLARIS MENORCA

Polaris Menorca és el nom del projecte d’astronomia i ecoturisme d’un incansable aventurer amant de les estrelles, i un homenatge a la Menorca que marca el nord a altres territoris en pro de la sostenibilitat.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Javier Ares

Fundador

Polaris és el nom de l’estrella més brillant de la constel·lació de l’Ossa Menor, l’estrella polar, que ens indica el nord. Per Javier Ares l’illa de Menorca “ha marcat el nord a altres territoris, la direcció a seguir”; una manera de dir que la societat menorquina emprèn i reivindica en pro de la sostenibilitat. Polaris Menorca és un homenatge a aquesta manera de ser i el nom del projecte d’astronomia i ecoturisme d’aquest incansable aventurer i amant de les estrelles.

Després de més de 20 anys vivint com a nòmada a les zones més remotes i inexplorades del planeta, aquest gallec de naixement s’estableix a Menorca per continuar el seu projecte de vida. Va ser una de les persones a impulsar la declaració de l’illa com a Destinació turística i Reserva Starlight, i és un dels formadors i divulgadors astronòmics més actius de Menorca.

Com a empresa d’ecoturisme, Polaris Menorca divulga els valors de la Reserva de Biosfera a totes les seves activitats. A l’hivern treballa en la difusió de la ciència astronòmica, i a l’estiu combinant sessions d’astroturisme i rutes nocturnes amb rutes a cavall, senderisme, travesses amb veler seguint les estrelles amb instrumentació antiga o sopars tematitzats amb la història i la cultura de l’illa. Sempre desgranant preguntes sota un mantell d’estrelles. Com funciona l’univers? Com es navegava amb les estrelles? Com era el cel dels talaiòtics?

“Hi ha moltes maneres d’explicar el cel de Menorca. Vincular-ho amb la cultura, amb la pagesia i la terra, amb la navegació… Es tracta de tematitzar una experiència de connexió amb la natura.”

JAVIER ARES, FUNDADOR DE POLARIS MENORCA

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Activitat a la natura respectuosa amb l'entorn

Dona a conèixer els valors naturals de la reserva de biosfera de Menorca posant el focus en la conservació, i fomenta activitats de naturalesa que incorporen pràctiques respectuoses amb l’entorn.

Protecció del medi nocturn

Implementa pràctiques i tecnologia per minimitzar la contaminació lumínica i contribueix al coneixement, el gaudi i la qualitat del cel nocturn de l’illa, reconegut amb la certificació Starlight.

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Sa cantina de la Vall, Algaiarens – 07760 Ciutadella de Menorca

Connectau