Skip to main content

SOBRE EL ROMERO

El peix fresc, el marisc i les hortalisses ecològiques i de temporada són l’essència de la proposta gastronòmica de El Romero, que uneix tradició menorquina i avantguarda en una carta maridada amb vins locals i internacionals, orgànics o biodinàmics.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Fabio i Francesca

Impulsors

Des del principi Fabio i Francesca van tenir una idea clara: crear un projecte gastronòmic connectat amb el territori. Es van posar en contacte amb la xarxa de finques agronaturals de Custòdia Agrària i van començar a visitar a productors agrícoles, viticultors i ramaders. El peix de l’illa i el producte ecològic van ser la seva aposta inicial, i amb el temps el seu projecte ha anat madurant ampliant el concepte de la sostenibilitat a totes les seves pràctiques.

El restaurant El Romero és el primer establiment de restauració que ha obtingut la marca, però això de ser pioners no és nou per a ells: va ser el primer restaurant d’Espanya en obtenir de la ‘Sustainable Restaurant Association’ dues estrelles de la certificació FoodMadeGood.

El Romero és un restaurant sostenible de productes de la mar i de la terra de Menorca. El peix fresc, el marisc i les hortalisses ecològiques i de temporada són l’essència de la seva proposta gastronòmica, que uneix tradició menorquina i avantguarda en una carta maridada amb vins locals i internacionals, orgànics o biodinàmics. En aquest local no es serveix peix amenaçat i més del 50% de les seves verdures són ecològiques o de proximitat. Lluiten contra l’ús de ‘plàstics, a més de comptar amb una gestió eficient de l’energia.

“Anar al mercat cada dia, deixar-te aconsellar pel productor o el peixater, anar a visitar les finques amb les que col·laborem i el contacte amb la gent que prova el producte final. Tot forma part d’aquest projecte en el qual busquem la sinergia amb el nostre entorn”

FABIO I FRANCESCA

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Reducció de residus

Incorpora pràctiques de planificació per reduir el consum de recursos i la generació de residus, amb especial atenció a la reducció de residus plàstics, fomentant la reutilització i l’ús d’alternatives no contaminants, el compostatge i la reducció del malbaratament d’aliments.

Ús de producte de proximitat

Utilitza producte local i de proximitat en la seva oferta i elaboracions i prioritza el producte procedent d’explotacions i pesqueries que implementen pràctiques respectuoses amb el medi.

ALTRES CERTIFICACIONS

A més del segell Marca Menorca Reserva de Biosfera, aquesta empresa compta amb les següents garanties:

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Plaça de la Conquesta, 5, – 07701 Maó

Connectau