Skip to main content

SOBRE GELAT RURAL

Llet de vaca vermella menorquina. És l’ingredient estrella del gelat Rural RM, el progecte familiar dels encarregats de l’explotació agrària de la Finca Alpútzer Vell, a la zona coneguda com a Ca la Pilar.

CONEIXEU ELS PROTAGONISTES

Cati Mingorance

Finca Alpútzer Vell

Llet de vaca vermella menorquina. És l’ingredient estrella del gelat Rural RM, l’aposta familiar de Cati Mingorance i el seu marit Tomeu Ramon, encarregats de l’explotació agrària de la Finca Alpútzer Vell, a la zona coneguda com a Ca la Pilar.

El projecte neix fa cinc anys, quan a causa dels baixos preus de la matèria primera decideixen fer el pas de la venda de llet a l’elaboració de gelats. Abans va venir la formació, moltes proves i les opinions d’amics i família fins a trobar la recepta perfecta. Ara fan venda directa, acudeixen a fires gastronòmiques i reparteixen a petits restaurants, hotels i supermercats de l’illa aquest gelat elaborat amb producte local i amb gust de camp de Menorca.

Exactament 15 vaques de raça menorquina que s’alimenten de farratge i cereal a les 30 ha d’Alpútzer Vell fan possible tot això. Rústica i forta, adaptada al clima i al territori, la vermella menorquina produeix menys llet, però de més qualitat, i garanteix la qualitat del gelat Rural RM.

“Darrere de cada gelat hi ha una feina ben feta que dona valor al producte. Vaques en llibertat ben cuidades i alimentades, i que produeixen llet de més qualitat.”

CATI MINGORANCE, FINCA ALPÚTZER VELL

UN EXEMPLE DE SOSTENIBILITAT

Aquesta empresa desenvolupa la seva activitat seguint nombrosos criteris de protecció del medi, la identitat i la cultura de Menorca i és exemplar en els següents:

Bones pràctiques agràries

Incorpora la sostenibilitat a les pràctiques i mitjans de producció agrària aplicant agricultura ecològica, agricultura regenerativa, acords de custòdia agrària o pràctiques tradicionals, i cultiva productes d’alta qualitat que conserven el medi en què es produeixen.

Races autòctones

Menorca té un patrimoni molt ric de races de bestiar autòcton, com ara la vaca vermella menorquina, la gallina o l’ovella de Menorca. Conservar aquestes races que estan ben adaptades a les condicions del nostre medi és una aposta clara per la sostenibilitat.

Benestar animal

El benestar animal constitueix un eix prioritari en l’activitat i presta especial atenció a les condicions de vida i el desenvolupament normal dels animals amb què fa feina, de manera que incorpora un component ètic als productes generats.

ALTRES CERTIFICACIONS

A més del segell Marca Menorca Reserva de Biosfera, aquesta empresa compta amb les següents garanties:

Contactau

Visitau-nos

Adreça

Camí del Pilar (Alputzer Vell) – 07760 Ciutadella de Menorca

Connectau